Plaváreň Pankúchova v Petržalke je skolaudovaná

Samospráva ju verejnosti a klubom zatiaľ nesprístupní.

Zrekonštruovaná plaváreň v priestoroch základnej školy bude na začiatok slúžiť len účastníkom detského letného tábora.

Na jeseň minulého roka odštartoval jeden z najdôležitejších projektov športovej infraštruktúry realizovaných v gescii petržalskej samosprávy – sanácia stavebných porúch a obnova plavárne Základnej školy Pankúchova 4.

Odhady stavebníka vtedy hovorili o ukončení prác v auguste 2024. Dlho očakávanú plaváreň za takmer 2,3 milióna eur sa rýchlym napredovaním stavebných prác nakoniec podarilo zrekonštruovať skôr ako bolo v pláne.

To viedlo aj k skoršiemu ukončeniu kolaudačného procesu realizovaného za účasti dotknutých odborných orgánov.

Po odstránení najväčších technických nedostatkov tak vo štvrtok 27. júna nadobudlo kolaudačné rozhodnutie právoplatnosť a rekonštrukcia plavárne Pankúchova mohla byť oficiálne ukončená.

 

Dočasne v obmedzenom režime

 

Brány plavárne pre verejnosť a plavecké kluby však nateraz ostávajú zatvorené.

„Plaváreň je plne funkčná a pripravená na to poskytnúť zázemie pre záujemcov. V prvom kole však bude sprístupnená len pre deti z nášho letného tábora, verejnosť aj plavecké kluby si ešte budú musieť chvíľu počkať,“ hovorí Miloš Holán z referátu investičných činností miestneho úradu.

Pilotný ročník letného tábora Summer Hero Camp štartuje už 1. júla v areáli ZŠ Pankúchova a potrvá do 23. augusta.

Pre plavcov z radov verejnosti a športových klubov bude plaváreň k dispozícii už začiatkom školského roka, kedy budú môcť jej priestory využívať aj žiaci v rámci vyučovania.

Do toho času chce mestská časť vypracovať oficiálny návštevný poriadok, ktorý zverejní na webe petrzalkasportuje.sk.

web od 2day