Prístavný most znižuje hlučnosť

Najbližších 48 dní nás čakajú obmedzenia.

Jeden z najvyťaženejších mostov v Bratislave spájajúci mestské časti Bratislava-Petržalka a Ružinov čakajú stavebné práce.

Priatelia z Národnej diaľničnej spoločnosti sa pustili do práce a ich snahou je znížiť hlučnosť.

Ako totiž sami vysvetľujú, „mostný záver, ktorý je na ľavobrežnej estakáde osadený zhruba štyri desaťročia, v terajšej dobe už nespĺňa technické požiadavky na pohybové vlastnosti mosta a hlučnosť“.

Ak by teda podľa ich slov nedošlo k výmene pôvodného záveru typu 3W a nebodaj by sa porušil, malo by to viaceré nepríjemné následky v podobe dlhodobo zníženej rýchlosti v danom úseku či oveľa vyšších investícií do jeho výmeny.

Aktuálna stavebná akcia na frekventovanom moste je v čase letných prázdnin pre vodičov najmenej „bolestivá“. Prípravné práce odštartovali už počas uplynulého víkendu, pričom opravné práce prebiehajú OD PONDELKA 8. JÚLA a potrvajú približne nasledujúcich 48 dní.

Počas nich bude starý mostný záver nahradený novým gumokovovým, ktorý minimalizuje hluk pri prejazde vozidiel. Jeho výmena sa realizuje v km 5,220 diaľnice D1 v ľavom jazdnom páse – teda v smere do Petržalky. Konkrétne medzi mostom nad Bajkalskou ulicou a ľavobrežnou estakádou Prístavného mosta.

Práce sa uskutočňujú v dvoch etapách a, samozrejme, treba rátať s dopravnými obmedzeniami. Doprava je vedená v dvoch jazdných pruhoch a počas obidvoch etáp bude pozdĺž staveniska v ľavom jazdnom páse v smere do Petržalky znížená rýchlosť na maximálne 60 km/h. Naopak, v pravom jazdnom páse v smere do Trnavy je doprava bez rýchlostných obmedzení.

Keď si vezmeme do úvahy, že bratislavské mosty denne využije takmer 100-tisíc vozidiel, 48 dní na opravu a niekoľko menších obmedzení je úplne zanedbateľnou skutočnosťou.

Nech už sa teda vyberiete kamkoľvek, prosíme, buďte obozretní a ohľaduplní nielen voči ďalším účastníkom cestnej premávky, ale aj voči kolegom, ktorí makajú v teréne, aby naše mosty mohli efektívne a bez hanby slúžiť naozaj všetkým. Vopred ĎAKUJEME.

#petrzalka

web od 2day