Na čistote okolia Draždiaka nám záleží

Zvyšujeme frekvenciu odvozu odpadu.

Po obvode Draždiaka je rozmiestnených približne 20 petržalských smetných košov. Tie v čase aktuálnych letných horúčav zažívajú mimoriadny nápor.

Pláže nášho mora sú totiž každý deň od skorého rána preplnené návštevníkmi a hoci nás teší, že sa máte kde osviežiť a zrelaxovať, oddych je o to lepší, keď je okolie upravené.

Z tohto dôvodu sme posilnili naše „hliadky“ starajúce sa o čistotu brehov jazera, čo znamená i posilnenie vysýpania našich košov. Obsluha tak vykonáva odvoz odpadu pravidelne namiesto jedného razu dvakrát denne – ráno a poobede v dvoch tímoch z každej strany.

Pripomíname, že okrem petržalských smetných košov sú rekreantom k dispozícii i nádoby patriace jednotlivým prevádzkam, ktoré ich takisto pravidelne vyprázdňujú.

Sme preto presvedčení, že po tejto stránke by so smeťami v okolí petržalského mora nemal byť problém. Samozrejme, vždy je to aj o ľuďoch.

Veď s cieľom udržať vody Draždiaka čisté a bezpečné na kúpanie, priatelia zo Spolku ochrancov vôd OCTOPUS ešte v máji vylovili z hlbín napríklad zhrdzavený trezor či 5-metrovú kovovú konštrukciu.

Takisto, nie raz sme boli svedkami, že sa nájdu aj takí, ktorým je bežný odpad vyhodiť do koša, v nevyhnutnom prípade zobrať so sebou domov, zaťažko a napokon končí v prírode.

ĎAKUJEME preto tým, ktorí sú zodpovední a na prírode im záleží. Veď letný relax v čistom a upravenom prostredí si predsa chceme užívať všetci.

#petrzalkamaka

web od 2day