Seniori, doprajte svojmu chrbtu potrebnú úľavu

Vidíme sa každý utorok na Gercenovej.

Október, mesiac úcty k starším, sa nezadržateľne blíži. No petržalská samospráva nečaká až na desiaty mesiac v roku, aby pre seniorov pripravila pútavý program.

Naopak, skôr narodení obyvatelia zeleného sídliska majú kopec možností na rôzne aktivity počas celého roka. Ako posledné sme napríklad v spolupráci s Demagog.sk predstavili užitočné prednášky nielen na včasné odhalenie dezinformácií.

Pridali sa k nim i prednášky na tému „Mandaly v našom živote“ spojené s ich maľovaním.

Za tieto aktivitky vďačíme kolegom a kolegyniam z referátu sociálnych vecí, ktorí si pre naše starké a starkých pripravili aj ďalšiu novinku, tentokrát pohybovú.

Ide totiž o rehabilitačné cvičenia metódou SM systém alebo podľa novej terminológie Špirálna stabilizácia chrbtice. Ide o komplexné cvičenie, ktoré kompenzuje problémy pohybového aparátu, predlžuje skrátené a posilňuje oslabené svaly, upravuje držanie tela a takisto stabilizuje svaly v celom tele.

Metódu vyvinul doktor Richard Smíšek, pričom je využívaná najmä v Nemecku a v Českej republike.

Využite jedinečnú šancu a odskúšajte si špeciálne cviky na vlastnej koži priamo v Petržalke. Konkrétne v našom Dennom centre na Gercenovej, a to každý utorok od 10:30 do 11:30.

VSTUP JE VOĽNÝ, no vzhľadom na charakter cvičenia je kapacita obmedzená na maximálne 6 ľudí. Preto je potrebné sa vopred zaregistrovať, a to prostredníctvom e-mailu na adrese socialne@petrzalka.sk alebo na tel. čísle 0947 487 666.

Kurzy štartujú v utorok 24. septembra a prihlásiť sa na ne bude možné až do konca novembra. Tak už len nezabudnúť pohodlné oblečenie a hor sa makať. Docvičenia, priatelia.

#petrzalkazije #petrzalkasportuje

web od 2day