Októbrový seniorfest v Petržalke privíta Evu Mázikovú aj Sisu Sklovskú

Nebude chýbať tradičná súťaž o najlepší jablkový koláč.

Petržalská samospráva chystá aj tento rok sériu bezplatných podujatí pre seniorov pod názvom Petržalský Seniorfest 2024. Mesiac úcty k starším sa bude niesť v znamení prednášok, hudobných vystúpení, športových súťaží aj tvorivých dielní.

Mestská časť Bratislava-Petržalka podporuje celoročne aj tých skôr narodených, či už ide o sociálnu pomoc, alebo kultúrne a športové vyžitie.

Jedným z tradičných podujatí, ktoré organizuje v snahe zapájať seniorov do spoločenského diania je Petržalský Seniorfest. Aj v tomto roku sa koná počas októbra, pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

V poradí už 17. ročník festivalu prinesie seniorom desiatky rôznorodých podujatí. Na všetky je aj vďaka podpore miestnej samosprávy vstup bezplatný.

Vystúpenia hudobných a tanečných interpretov, odborné prednášky, workshopy, kurzy, športové súťaže – to je len zlomok programu aktuálneho ročníka, ktorý odštartuje 1. októbra a potrvá až do 31. októbra

Séria aktivít bude počas viac ako štyroch týždňov prebiehať na rôznych miestach, prioritne v DK Zrkadlový háj, DK Lúky, Cik Cak Centre, seniorských denných centrách, Petržalskej klubovni aktívnych seniorov a v pobočkách Miestnej knižnice Petržalka.

 

Chutnejší vyhráva

 

V programe nebude chýbať už tradičné celodenné podujatie Jablkové hodovanie, ktoré sa uskutoční na Námestí Republiky, a to 5. októbra, pri príležitosti Medzinárodného dňa jablka. 

„Voňavé a sladké ovocie už odpradávna využívame na prípravu rôznych dobrôt, ktoré budú môcť návštevníci ochutnať najmä vo forme koláčov, ale aj iných produktov z jabĺk,“ informuje koordinátorka kultúrnych podujatí miestneho úradu Petržalka Barbora Šaling Legényová.

„Všetky jablkové koláče budú zapojené do súťaže a autori tých najlepších budú patrične odmenení,“ dodáva s nádejou, že sa pridá čo najviac záujemcov. Tí sa môžu vopred registrovať mailom na Barbora.Saling@petrzalka.sk alebo telefonicky na 0947487216.

Počas hodovania to na pódiu roztočí energická šlágrová speváčka Eva Máziková, zaznejú aj nestarnúce hity Mekyho Žbirku Mariána Kochanského. Na ľudovú nôtu zaspievajú a zatancujú folklórne súbory Petržalčanka, Melódia či Poleno.

Súčasťou budú aj súťažno-tvorivé dielne pre deti, stánky s občerstvením a s hand made výrobkami.

Posledný októbrový deň festival slávnostne ukončí operná, muzikálová a popová speváčka Sisa Sklovská.

Kompletný harmonogram Petržalského Seniorfestu 2024 je dostupný na webe PETRZALKA.sk/seniorfest.

web od 2day