Petržalskí úradníci pomáhajú zberom plastových fliaš a plechoviek

V mene všetkých obdarených ďakujeme.

Poznáte to, od zavedenia zálohovania plastových fliaš a plechoviek tieto pravidelne skladujeme na balkóne vo vreciach alebo veľkých taškách, ktoré sa nám častokrát nechce odnášať do obchodu.

Pre mnohých je tento „odpad“ ale veľmi prospešný, veď vážiť si je potrebné každý jeden cent.

Keďže na Miestnom úrade Petržalka sedí v budove Centrum Technopol množstvo kolegýň a kolegov s nemalou spotrebou plastových fliaš a plechoviek, jeden z nich prišiel s výbornou myšlienkou. Čo tak miesto skladovania prázdnych fliaš po kanceláriách, využiť ich potenciál a pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú.

Išlo konkrétne o Miloša Michrinu z referátu statickej dopravy, ktorý oslovil všetkých zamestnancov, aby tieto fľaše a plechovky odkladali.

A tak sa stalo tradíciou, že kolegovia pravidelne obchádzajú úrad a vyzbieraný materiál premieňajú na rôzne pomôcky či hračky. Týmto spôsobom už napríklad nákupom 2000 kusov vitamínov pomohli ľuďom bez domova.

V ďalšom kole sa vďaka iniciatíve podarilo nazbierať úctyhodných 351 fliaš a plechoviek, čo prinieslo sumu vo výške takmer 53 eur.

Tieto peniaze išli v podobe nových bránok a hokejok priateľom z programu ZEBRA, ktorý sa zameriava na pomoc deťom a mladým ľuďom z chudobných osád vo veku od 11 do 19 rokov.

Poslednou aktuálnou zbierkou sa zase podarilo potešiť 11. ročné dievčatko z OZ „Pomoc zo Srdca“, ktorá od úradníkov dostala novučičké školské pomôcky.

ĎAKUJEME našim kolegom za skvelý nápad a možno inšpiráciu pre ostatných.

Zamestnanci miestneho úradu určite plánujú v tejto dobročinnej zbierke naďalej pokračovať, aby bolo možné vyzbierať ešte viac prostriedkov a poskytnúť tak ešte väčšiu podporu nielen tomuto významnému programu, ale najmä ľuďom, ktorí sa tešia jeho prínosu.

#petrzalkapomaha

web od 2day