Z Petržalskej obývačky #58: Proti názorom obyvateľov určite nepôjdeme

Najprv ich však musíme zistiť.

Prekládka vysokého napätia, ktoré vedie ponad Veľký Draždiak, je už celé roky diskutovanou témou.

Tým, že Mestská časť Bratislava-Petržalka nedávno avizovala verejné prerokovania v troch lokalitáchLúky, Dvory a Háje – spustila lavínu komentárov odsudzujúcich jeho preloženie, a to z dôvodu obáv z náhleho stavebného boomu v chránenej lokalite a takisto jej oplotenia či dokonca spoplatnenia.

Aj preto sme si do nového dielu podcastu Z petržalskej obývačky pozvali našich odborníkov, ktorí sa venovali pozadiu celého problému a takisto pojmom ako ochranné pásmo, prínosom samotnej prekládky, vlastníckym vzťahom dotknutých pozemkov a takisto možným alternatívam.

Odpovede na všetky vaše otázky i obavy vám poskytnú druhý zástupca starostu Petržalky Ján Karman a vedúci referátu územného rozvoja a GIS Viktor Kasala.

Stačí si pustiť zvukový podcast alebo video. A nezabudnite, ak vás táto téma skutočne zaujíma a máte konštruktívne pripomienky, prvá z verejných diskusií sa uskutoční už v pondelok 14. októbra od 18:00 v DK Lúky, kde budú prítomní nielen hostia nášho podcastu, ale aj starosta Petržalky Ján Hrčka a ďalší odborníci.

Celý videorozhovor si môžete pozrieť na našom oficiálnom YouTube. Vopred ĎAKUJEME aj za odber.

Jeho audio verziu zase nájdete na všetkých dostupných podcastových platformách.

Spotify
Apple Podcasts

Ďakujeme, že sa zaujímate o veci verejné spolu s nami. Vaša Petržalka.

#zpetrzalskejobyvacky

web od 2day