Petržalka odštartovala rekonštrukciu ďalšej školskej plavárne za takmer 1,5 milióna eur

Žiaci aj verejnosť si po rokoch odstávky zaplávajú v bazéne na Základnej škole (ZŠ) Holíčska 50.

Správna rada Fondu na podporu športu v máji tohto roka schválila prerozdelenie ďalších, približne 35,4 milióna eur na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry, aj vďaka navýšeniu príspevku fondu z Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.

Z celkovo 225 žiadostí z celej republiky schválili členovia najvyššieho orgánu fondu 73 projektov, medzi nimi aj žiadosť Športových zariadení Petržalka na sanáciu stavebných porúch a obnovu plavárne na ZŠ Holíčska 50 v Petržalke, ktorá získala dotáciu v maximálnej výške 916 666,67 eur.

Samospráva sa bude spolupodieľať na financovaní tohto projektu sumou viac ako 516-tisíc eur. Celková cena prác sa tak odhaduje na zhruba 1,5 milióna eur.

Mestská časť Petržalka získala z Fondu na podporu športu aj 1,1 milióna eur na sanáciu stavebných porúch a obnovu ďalšej plavárne na ZŠ Budatínska.

Na konte už jednu zrekonštruovanú plaváreň má. V júni tohto roka oficiálne skolaudovala bazén na ZŠ Pankúchova za 2 milióny eur.

 

Žiadne obmedzenia nehrozia

 

Búracie práce na obnove bazéna v areáli ZŠ Holíčska 50 odštartovali začiatkom nového školského roka. Prevádzka školy pritom funguje v normálnom režime.

„Škola funguje takmer bez obmedzení. Zablokovaný je len prístup cez južné schodisko bloku B2 na školský dvor a zariadenie staveniska zabralo časť školského dvora,“ hovorí Miloš Harašta z referátu investičných činností miestneho úradu Petržalka.

Mestská časť plánuje na ZŠ Holíčska výmenu kompletnej technologickej časti pre bazén, výmenu povrchov a obkladov v bazénovej časti a tiež vzduchotechniky. Samozrejmosťou bude nová elektroinštalácia, zdravotechnické zariadenie a vykurovacie telesá s termostatickými hlavicami a s hydraulickým vyregulovaním.

V rámci energetických úspor plavárne bude zateplený strešný a fasádny plášť, zmodernizuje sa osvetlenie a v pláne je aj využívanie obnoviteľných zdrojov energie.

Dodávateľská firma aktuálne inštaluje rozvody vnútornej kanalizácie a bazénovej technológie. Odhadovaný koniec rekonštrukcie je v auguste 2025.

 

 

 

web od 2day