O petržalské bunkre je veľký záujem

Špeciálne namaľovaný bunker autobus s motívmi prírodných krás a kultúrnych pamiatok nášho mesta, môžeme vidieť pomerne často jazdiť v Petržalke. Bunker autobus využívali do konca júna najmä školáci, rodiny z deťmi, ale aj organizované skupiny zo vzdialenejších častí Bratislavy, keď sa chceli pohodlne dopraviť do vojenského Múzea v bunkri BS 8 na Kopčianskej ulici.
Od skorej jari až do konca júna prejavilo záujem o históriu petržalského opevnenia cez tisíc organizovaných návštevníkov z viac ako tridsiatky základných, materských a stredných škôl. V turnusoch po 50 až 70 prichádzali autobusom aj na bicykli. Deti a mládež spoznali útroby veliteľského bunkra, vojenskú históriu Petržalky, poležali si na vojenských pričniach, zahĺbili sa do knižiek vo „veži“, zastrieľali si zo vzduchovky, opiekli špekáčiky i zaspievali…
V lete obnovovatelia bunkrov z občianskych združení Zachráňme petržalské bunkre, Múzeum petržalského opevnenia a Self defense force pripravujú pre širokú cyklistickú verejnosť druhý ročník „Plnej poľnej na bicykli“.
Prvá cyklo jazda (aj na historických bicykloch) sa uskutoční už v nedeľu 15. júla 2012 predpoludním. Štart bude o 10,30 hod. od bunkra BS-8 Hřbitov na Kopčianskej ulici.

web od 2day