Valentínska kvapka krvi v Ekonomickej univerzite

V priestoroch auly Ekonomickej univerzity v Bratislave sa dnes ráno o ôsmej hodine starosta Petržalky Vladimír Bajan aktívne zúčastnil na Valentínskej kvapke krvi ako dobrovoľný darca. Naposledy venoval 450 mililitrov najvzácnejšej tekutiny začiatkom decembra 2011 na tradičnej Mikulášskej kvapke krvi, ktorú organizuje mestská časť.
„Je to niečo, čo môže darovať iba zdravý človek. A pokiaľ je to v mojich silách, nie je dôvod, prečo by som nepomohol. Nielen že mám z toho dobrý pocit, ale zároveň sa aj presvedčím, že aj ja som fit.“, vyjadril starosta svoje pocity po odbere krvi.
Vladimíra Bajana prišiel pozdraviť aj rektor Ekonomickej univerzity Rudolf Sivák a obaja si od organizátorov podujatia Národnej transfúznej stanice prevzali odznak darcu.
Medzi študentmi sa ráno podujali k starostovi pripojiť aj poslankyňa miestneho zastupiteľstva Ivana Antošová a niekoľkí zamestnanci miestneho úradu.
„Tohto roku oslávime 15. ročník Dní Petržalky, najväčšieho a najobľúbenejšieho festivalu v našej mestskej časti. Počas neho sa chceme nielen zabávať, ale aj pomáhať a tak už teraz pozývam všetkých dobrovoľných darcov krvi do Petržalky 15. júna na špeciálnu Petržalskú kvapku krvi“, dodal starosta Bajan.

web od 2day