Slovenská slabozraká plavkyňa u starostu

Starosta Vladimír Bajan prijal dnes popoludní na Miestnom úrade Bratislava-Petržalka zrakovo postihnutú plavkyňu Karinu Petrikovičovú, ktorá sa kvalifikovala na Paralympijské hry 2012 do Londýna a jej trénerku Danielu Šipošovú. Ešte ako juniorka si Karina vyplávala 7 zlatých medailí na majstrovstvách sveta a v roku 2009 vstúpila medzi dospelácku svetovú špičku striebornou medailou z Majstrovstiev sveta. Predvlani si na svetovom šampionáte zabezpečila bronz a z vlaňajších majstrovstiev sveta si priviezla dva strieborné kovy.
Starosta Vladimír Bajan sa zaujímal o plaveckú prípravu na svetové letné hry pod piatimi kruhmi aj o šampionáty, ktoré mladú reprezentantku najbližšie čakajú. Už v marci Karina cestuje na Otvorené majstrovstvá Dánska a neskôr na Majstrovstvá Nemecka do Berlína. Starosta sa zaujímal aj o technické zabezpečenie plavární, v ktorých trénujú handicapovaní športovci. Daniela Šipošová oboznámila starostu s neľahkou finančnou situáciou, ktorá s medzinárodnými pretekmi a tréningami súvisí. Vladimírovi Bajanovi poďakovala za doterajšiu podporu zdravotne postihnutých plavcov a prijatie športovcov v minulosti aj dnes.
Dnešné prijatie nadväzuje na predošlé takéto stretnutia starostu Vladimíra Bajana, keď pred paralympijskými hrami v Atlante prijal známych a úspešných paralympijských reprezentantov ako je Margita Prokeinová, Andrej Zaťko a Ivana Hotová.

web od 2day