Medzinárodný deň detí

Ťažko povedať, či bol pre Petržalčanov 1. jún Medzinárodným dňom detí alebo Medzinárodným dňom dôchodcov, keďže obe skupiny obyvateľov si v tento deň užili nielen počasie, ale aj úžasný kultúrny program, skvelé občerstvenie i zábavu.

Už okolo obeda sa v reštaurácii Stodola v Rusovciach začali schádzať zadunajskí seniori, prevažne z Petržalky a Rusoviec, napokon ich tam vyše 170 potešilo vystúpenie folklórneho súboru Gerulata a k dobrej nálade zahrala aj kapela Starý orchestrión. Seniori si pochutnali na guláši ale priniesli si aj dobroty z vlastnej výroby. Vydarený 2. ročník stretnutia zadunajských starostov a seniorov trval až do večera.

Poobede sa však na inom mieste – v materskej škôlke na Jankolovej ulici – oslavoval deň detí. Škôlkári si pre svojich rodičov pripravili hudobné i tanečné vystúpenia, mamičky a oteckovia zasa napiekli sladkosti i slanosti a tak aj táto oslava MDD dopadla veľmi dobre.

Pre deti zo sociálne slabších rodín pripravila mestská časť vo štvrtok opekačku na Malom Draždiaku, kde si desiatky deciek vyskúšali vyrezávanie všeličoho z ovocia a zeleniny, súťažili a zabávali sa.

web od 2day