Električku chce 81% Petržalčanov

Ak by v Petržalke bola električka, na cestovanie by ju využilo 81% ľudí. Vyplýva to z marcového dopravného prieskumu spoločnosti METRO Bratislava a.s., do ktorého sa zapojilo 3 619 ľudí v 1 692 petržalských domácnostiach.
V prieskume sa spoločnosť Petržalčanov pýtala, či by využili možnosť cestovania električkou z Petržalky, keby túto možnosť mali. Nerozhodných bolo 11%, záporne odpovedalo iba 8% ľudí. Až 81% ľudí električku privítalo. V prieskume pritom 38% obyvateľov potvrdilo, že do práce či do školy jazdia osobným automobilom, pri cestách za oddychom a zábavou je dokonca percento ešte vyššie. Podľa Jany Murínovej, hovorkyne a.s. Metro Bratislava, z výsledkov vyplýva, že električka by dopravnej situácii v Petržalke pomohla, ľudia by ju využívali, keďže by znamenala urýchlenie prepravy do ostatných mestských častí.

Z dotazníkov ďalej vyplynulo, že Petržalčania najviac za prácou a do školy cestujú do Starého mesta, do Ružinova a v rámci Petržalky. Za oddychom a zábavou cestujú Petržalčania najviac v rámci Petržalky, potom do Starého mesta. Nasleduje druhý a štvrtý bratislavský obvod, ktoré majú rovnako 10%, no rozdiel s predchádzajúcimi dvomi mestskými časťami je veľký. Zaujímavý je však súhrnný údaj, pretože z neho vyplýva, že až 76,8% dopravy sa realizuje prechodom cez Dunaj, čo sú viac ako ¾ dopravy.

web od 2day