Čistenie Chorvátskeho ramena

Pekné takmer jarné počasie vylákalo v posledných dňoch ľudí na prechádzky aj v Petržalke. Promenádu okolo Chorvátskeho ramena po roztopení snehu však narúšal pohľad na odpadky popri brehoch. Starosta Vladimír Bajan dnes nariadil okolie ramena vyčistiť.
Plastové aj sklenené fľaše, plechovky, igelitové vrecúška z nákupných centier, handry, obaly od rôznych druhov potravín či cigariet dnes zbierajú pracovníci v oranžových vestách.

Okrem zamestnancov miestnej organizácie Verejnoprospešných služieb sa do práce pustila aj jedna firiem, s ktorými má mestská časť zmluvu o starostlivosti o zeleň. Na starostovu výzvu pozitívne zareagoval aj Slovenský vodohospodársky podnik, Povodie Dunaja.

„Pri tejto akcii sa ukázali a potvrdili nedostatky v organizácii prác v doterajšom čistení Petržalky. Potrebujeme naštartovať nový systém údržby a starostlivosti o verejnú zeleň,“ povedal starosta Vladimír Bajan. „Stojí pred nami úloha zjednotiť systém upratovania a čistenia, aby sa obyvatelia našej mestskej časti v nej cítili príjemne,“ dodal.

web od 2day