Prípravy na zimnú údržbu sú v plnom prúde

Dnes sa na pôde Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka uskutočnilo ďalšie zo stretnutí k operačnému plánu zimnej údržby na nastávajúcu zimnú sezónu. Riaditeľ podniku a prednosta miestneho úradu ako aj ďalší členovia štábu zimnej služby stanovili rozsah a priority pri vykonávaní zimnej údržby, celkovú organizáciu a spôsob riadenia, spôsob vyhlasovania pohotovosti a nevyhnutné časové limity. Následne skontrolovali pripravenosť techniky. „V súčasnosti máme pripravené 3 mechanizmy na čistenie komunikácií a parkovísk a 5 mechanizmov na čistenie chodníkov. Obsluhu strojov bude zabezpečovať 14 pracovníkov a ručné čistenie bude zabezpečovať ďalších dvadsať pracovníkov. Postarať sa budeme musieť o desiatky kilometrov komunikácií,“ povedal po stretnutí riaditeľ VPS m.p. Miroslav Skovajsa.
Mestská časť zabezpečuje každoročne zimnú údržbu komunikácií, ktoré má zverené do správy. O schodnosť chodníkov a zjadnosť ciest, ktoré nemá v správe, sa musia postarať ich vlastníci, resp. vlastníci priľahlých nehnuteľností.
Verejnosti bude aj v tomto roku na nahlasovanie podnetov či problémov slúžiť 24-hodinová „biela linka“ s číslom 0905 902 254.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

web od 2day