Žiadosť o prijatie do materskej školy si rodičia podajú v marci

Zákonní zástupcovia detí majú možnosť podať žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka pre školský rok 2014/2015 od 3. marca do 14. marca 2014. Podaná žiadosť musí byť riadne vyplnená a potvrdená všeobecným lekárom pre deti a dorast.

Do materskej školy sa spravidla prijímajú deti s trvalým prípadne prechodným pobytom na území mestskej časti vo veku od troch rokov do šesť rokov. Uprednostnené sú deti, ktoré
dovŕšili päť rokov veku a majú v nasledujúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. Každá materská škola zverejňuje na všeobecne prístupnom mieste nielen termín a miesto, ale aj podmienky prijímania žiadostí. Bližšie informácie k prijímaniu detí poskytne zákonným zástupcom detí v každej materskej škole riaditeľka alebo jej zástupkyňa. Všetky materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti poskytujú v spolupráci s Centrom pedagogicko-psychologického centra a prevencie testovanie školskej zrelosti pred nástupom do základnej školy. Tlačivo Žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy si môžu rodičia stiahnuť z webovej stránky.

Mestská časť Bratislava-Petržalka umožňuje podať si žiadosť aj rodičom dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami s trvalým bydliskom v mestskej časti. Ľahko mentálne, zmyslovo alebo telesne postihnuté deti, s narušenou komunikačnou schopnosťou, deti s poruchami správania prijíma MŠ Turnianska, deti s autizmom (poruchou autistického spektra) zas MŠ Iľjušinova a deti s poruchami výživy prijíma MŠ Pifflova. V tomto prípade zákonní zástupcovia detí predložia okrem žiadosti o prijatie dieťaťa do MŠ aj potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa a aj vyjadrenie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie alebo Centra špeciálno-pedagogického poradenstva, ktoré sú zaradené do siete školských zariadení SR.

Rozhodnutie o prijatí respektíve neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie do materskej školy oznámi zákonným zástupcom riaditeľka materskej školy najneskôr do 30. mája 2014.

web od 2day