Okresný úrad rozhodol. Stavbu Domino nezastavil ani nenariadil jej odstránenie

Mestská časť Bratislava-Petržalka pri rozhodovaní o stavbe Domino na Jasovskej ulici vážne nepochybila. Vyplýva to z rozhodnutia Okresného úradu, ktorý po dlhých mesiacoch rozhodol. Celú vec vrátil petržalskému stavebnému úradu na nové konanie.

Okresný úrad rozhodol, že petržalský stavebný úrad v žiadnej fáze rozhodovania o tejto stavbe neprijal protizákonné rozhodnutia, ktoré by boli dôvodom na odstránenie stavby. Napriek tomu, že na to má plnú legislatívnu právomoc, nerozhodol o odstránení stavby, pretože evidentne v celom procese na to neboli pádne dôvody. Jeho rozhodnutie tým dokazuje, že rozhodovanie mestskej časti bolo plne v súlade s platnou legislatívou, ako aj územným plánom hlavného mesta. Namieta však niektoré procesné chyby. Tiež nebolo spochybnené, že petržalský stavebný úrad mal konať vo veci dodatočného povolenia stavby, čo znamená, že aj pri tomto striktne dodržiaval literu zákona.

Okresný úrad vzniesol len námietky voči niektorým krokom, pričom nie všetky boli priamo zapríčinené konaním nášho stavebného úradu. Žiada napríklad preveriť svetlotechnický posudok predložený obyvateľmi Jasovskej ulice, nakoľko sa líši od posudku, ktorý bol súčasťou konania o dodatočnom povolení stavby. Nakoľko ho obyvatelia predložili až po rozhodnutí o dodatočnom povolení stavby, logicky sa ním nemohol zaoberať tunajší stavebný úrad ale jeho nadriadený orgán v odvolacom konaní. V novom konaní sa teda petržalský stavebný úrad obráti na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, aby tento svetlotechnický posudok preveril a zaujal k nemu stanovisko.

Petržalský stavebný úrad v novom konaní následne prijme rozhodnutie. To bude predmetom štandardného procesu, v ktorom budeme očakávať vyjadrenia dotknutých orgánov a účastníkov konania. Samozrejme, že obyvatelia Jasovskej ulice budú opäť účastníkmi konania. Tak, ako tomu bolo už aj v konaní o dodatočnom povolení stavby. Jednoducho, naďalej ideme krokmi, ktoré nám predpisuje platná legislatíva.

web od 2day