Hľadači pokladov

Presne takto sa môžu cítiť Petržalčania, ktorí sa zapoja do jarného upratovania svojho okolia. Veď potápači na Veľkom Draždiaku už vylovili veľký 110 l kontajner, vaňu, dopravné značky, ale aj nákupné vozíky či koše na psie exkrementy. Mestská časť organizuje verejnú brigádu, ktorá má zútulniť priestranstvá po zime.

Do brigády sa zapoja nielen zamestnanci petržalského miestneho úradu, ale tiež seniori z klubov dôchodcov a dobrovoľníci z radov obyvateľov. Jarné upratovanie sa uskutoční tento víkend.
V piatok 20. marca 2015 so začiatkom o 12,00 hod. v lokalite Lúky 7 a 8. Zraz dobrovoľníkov bude pri supermarkete Terno (Jednota) na Jasovskej ulici. V sobotu 21. marca 2015 so začiatkom 9,00 hod. sa uskutoční jarné upratovanie v okolí Veľkého Draždiaka. Pred týmto upratovaním sa dobrovoľníci stretnú pri jazere, presnejšie pri detskom ihrisku (stánok so zmrzlinou a občerstvením).
V oboch týchto lokalitách sú veľmi problematické vlastnícke vzťahy a hlavne nezáujem majiteľov pozemkov o udržiavanie čistoty a poriadku. Čo v konečnom dôsledku škodí celkovej kvalite života a atraktívnosti prostredia.

Víkendovú brigádu technicky zabezpečuje Oddelenie životného prostredia MČ Petržalka, ktoré každej pomocnej ruke poskytne rukavice a igelitové vrecia. Miestny podnik verejnoprospešných činností poskytne náradie a zároveň zabezpečí odvoz odpadu.

web od 2day