Marcové zasadnutie miestneho zastupiteľstva

Starosta Mestskej časti Bratislava-Petržalka zvolal na utorok 31. marca 2015 rokovanie miestneho zastupiteľstva. Na programe rokovania je 19 bodov, medzi ktorými je voľba hlavného kontrolóra, návrh všeobecne záväzného nariadenia, zvýšenie motivácie učiteľov aj zásady vybavovania petícií.

Poslanci sa budú venovať Voľbe miestneho kontrolóra mestskej časti Bratislava-Petržalka. Táto voľba sa uskutoční z dôvodu uplynutia funkčného obdobia súčasného hlavného kontrolóra. Ďalším bodom rokovania bude Návrh Všeobecne záväzného nariadenia, ktorým sa mení a dopĺňa VZN mestskej časti č. 8/2009 o určení dotácie na prevádzku a mzdy na dieťa materskej školy a školského zariadenia. Tento materiál reaguje na zákonnú povinnosť samospráv vydať všeobecne záväzné nariadenie, v ktorom bude stanovená výška finančných prostriedkov určených na mzdy a prevádzku na dieťa materskej školy a žiaka školského zariadenia vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Zvýšenie motivácie učiteľov v Petržalke sleduje zvýšenie motivácie pedagógov, ktoré má viesť k zvýšeniu kvality vzdelávacieho procesu prostredníctvom inovácií. Mestská časť reagovala na novelu petičného zákona novými Zásadami vybavovania petícií v podmienkach mestskej časti, ktorá bude ďalším bodom rokovania. Poslanci sa tiež budú zaoberať Mediálnou radou, ktorá by mala pôsobiť ako stály poradný orgán starostu a miestneho zastupiteľstva vo vzťahu k informovanosti verejnosti. Následne sa bude zastupiteľstvo venovať Majetkovými materiálom. Ich súčasťou bude aj Návrh na prenájom pozemku pre Digital Park Einsteinova, ktorý sa týka výstavby parkovacích miest, z ktorých bude časť k dispozícii obyvateľom Petržalky v rámci bezplatného režimu. Miestne zastupiteľstvo bude tiež rozhodovať o Vyhlásení výberového konania na funkciu riaditeľa Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka a Analýze súčasného stavu a návrhu ďalšieho smerovania Bytového podniku Petržalka, s. r. o. Ďalšími bodmi rokovania miestneho zastupiteľstva bude Voľba členov dozornej rady Športových zariadení Petržalka, s. r. o., Voľba členov Dozornej rady Bytového podniku Petržalka, s. r. o., Voľba členov Rady fondu statickej dopravy a Návrh na voľbu neposlancov do komisií miestneho zastupiteľstva. Poslednými bodmi rokovania zastupiteľstva budú Interpelácie a Rôzne.

V poradí 4. zasadnutie Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Petržalka v tomto volebnom období sa uskutoční v kongresovej sále Technopolservisu, Kutlíkova č. 17, Bratislava so začiatkom o 9.00 hod. Priebeh rokovania bude online vysielaný na portáli www.tablet.sk

web od 2day