Mesto predstavilo vizualizácie pokračovania električkovej trate

Dňa 14. marca sa ukončí pripomienkovanie k pokračovaniu električkovej trate do Petržalky. Hlavné mesto pri tejto príležitosti v Primaciálnom paláci predstavilo nové vizualizácie, ako bude električka v Petržalke vyzerať.

Pokračovanie električkovej trate od Bosákovej ulice až po Janíkov dvor meria 3,8 kilometra. Bude mať sedem zastávok, na konci obratisko a technické zázemie. Električka bude čo najviac zatrávnená, povedľa nej dĺžky povedie nová, štyri metre široká cyklotrasa. Ráta sa s výsadbou stromov okolo trate.

Vzniknú zastávky Chorvátske rameno, Gessayova, Zrkadlový háj, Stred, Veľký Draždiak, Lietavská a Janíkov dvor. Zároveň sa v rámci projektu vytvoria združené zastávky, ktoré uľahčia prestup cestujúcim. Projekt II. etapy trate ráta aj s významnými dopravnými investíciami a niekoľkými mimoúrovňovými riešeniami, aby bola električková trať bezkolízna a čo najefektívnejšia. S výstavbou by sa podľa hlavného mesta malo začať v roku 2018 a práce by mali byť ukončené o dva roky neskôr.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa na predstavení II. etapy trate vyjadril aj k otvoreniu Starého mosta. Podľa jeho slov magistrát nevie povedať, kedy sa ukončí kolaudácia mosta a trate, pretože sa na nej podieľa päť rôznych orgánov, stavbu tvorí 150 stavebných objektov a je k nej vedených desať kolaudačných konaní. “Robíme všetko preto, aby to bolo čo najskôr,” povedal.

Viac informácií nájdete na stránke hlavného mesta

CastA_1 CastA_2 CastA_3

CastA_4 CastB_1 CastB_2

CastB_3 CastB_4 CastC_1

CastC_2 CastC_3 CastC_4

CastC_5 CastC_6 CastC_7

Trasovanie - II. etapa

web od 2day