Magistrát predstavil štyri nové lávky cez Chorvátske rameno

Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy prostredníctvom architektonickej súťaže z dielne Metropolitného inštitútu Bratislavy predstavil návrhy štyroch nových lávok pre chodcov a cyklistov ponad Chorvátske rameno.

Vzišli zo súťaže s cieľom nájsť čo najlepšie možné riešenia pre vhodné napojenie na nové zastávky Dopravný podnik Bratislava, ktoré naprieč Petržalkou vzniknú po predĺžení električkovej trate z Jungmanovej po Janíkov dvor.

 

Z 29 návrhov pri prvých troch lávkach podľa odborníkov magistrátu vyhrali návrhy brnenských architektov z M2AU + AXXI a víťazom návrhu na štvrtú lávku sa stali architekti zo slovenského ateliéru DOXA. Hlavnými kritériami pri hodnotení bolo, aby: 1. všetky lávky boli bezbariérové s vhodným sklonom pre vozíčkarov, 2. všetky lávky boli betónové, pre čo najjednoduchšiu údržbu a predĺženie životnosti a 3. uplatnil sa prístup čím prírodnejšie prostredie, tým menej ambiciózny zásah.

 

Viac informácií o tomto projekte našej metropoly nájdete TU. Kolegom v mene obyvateľov a návštevníkov Petržalky ďakujeme za ďalšiu snahu o zlepšenie verejného priestoru v našej samospráve a už teraz sa tešíme na finálne riešenie i realizáciu. No čo, páčia sa?

web od 2day